Ottonel muskotály

Ottonel muskotály szinonim nevei:

Muscat Ottonel blanc, Muskat Ottonel

Ottonel muskotály származása:

Robert Moreau állította elő

Ottonel muskotály természeti értékei:

Ottonel muskotály korai középérésű, közepes növekedésű, közepesen termő, termésátlaga 8-10 / ha. Államilag elismert (1956) fehérborszőlő fajta. Fekvés iránt nem, talaj iránt igényes, fagytűrő, rothadásra nem érzékeny, mérsékelten zöldmunkaigényes. Bora intenzív muskotályos illatú és zamatú, tüzes, de lágy karakterű minőségi fehérbor

A hajtás:

elterülő

A vitorla:

nyitott, lapított, bronzoszöld, szőrösödő, levelei homorúak.

A szártag:

a háti oldalon halványan barnászöld, a hasi oldalon zöld, pókhálós, alig hamvast.

A levél:

ötszögletű, kicsi, olyan hosszú mint széles, hullámos, sima, szövete könnyen szakadó, sárgászöld, alig fényes, zsíros, hasadt-osztott, karéjainak száma 2-5; vállöble határozatlan alakú, alapja ék alakú, amelyet a lemez határol, oldalöbleinek alakja határozatlan, alapja ék alakú, széle csipkés, sekélyen mélyen bemetszett, felszíne és fonáka szőrösödő, erezete részben vörös, a levélnyél barnászöld, szőrösödő, alig mintázott, rövid.

A fürt:

vállas, tömött, kicsi, átlagtömege 100 g, a bogyó gömbölyded, fehér, kicsi, átlagtömege 2,6 g, pontozott, alig hamvas, húsa puha, leves, olvadó, íze muskotályos, héja középvastag, szívós.

Morfológiai szempontból hasonló fajta:

Kékmedoc